top of page
  • Foto van schrijverGisèle Mambre

Flanders is a festival

Of ik mee wil doen aan de grootste festivalblogreis ter wereld? Duh, natuurlijk wil ik dat. Of het echt de grootste blogreis ever is, geen idee. Mij maakt het niet uit, want ze hadden me bij ‘festival’. Ik hartje festivals. Big time. Dus elke kans die ik krijg om van muziek en theater te genieten ergens buiten in een weide, ik pak die. Met beide handen.

Dus concentreer ik me op de ‘waar’. Vlaanderen dus. Dat stukje België waar ik heel veel mee heb. Niet in de laatste plaats omdat enkele van mijn leukste vrienden in Gent (hartjes voor jullie) wonen.

Maar Vlaanderen biedt mij al jaren heel veel meer:

* Eddy Wally

* dEUS

* Triggerfinger (vooral om heart throb Ruben Block maar vooruit de band mag er ook zijn)

* De Meir (Antwerpen)

* Urbanus

* Friet met stoverij

* Vive la Fête (vooral om de kirrende Els Pynoo maar ook hier: de band mag er ook zijn)

* Rock Werchter (is er een leukere popfestival?)

* passage naar Zeeuws-Vlaanderen (en nog specifieker: passage naar Clinge, het centrum van de wereld volgens de Clingenaren en geboortegrond van geweldige vrienden en van meneer de man)

* Wim Helsen

* Gentse terrasjes

* Madensuyu (lekkere herrie)

* …

En de lijst gaat door. Maar of de mensen van Flanders is a Festival mij vanwege mijn diepe genegenheid voor Vlaanderen hebben uitgenodigd? Geen idee, vast niet. En eerlijk, boeien wat. Ik mag eind juli een (of misschien wel 2) van de meer dan 280! festivals in Vlaanderen bezoeken. En erover berichten. Ik kan niet wachten.

(Van het weekend het programma van Theater aan Zee eens bestuderen. Laatste keer dat ik daar was, moest ik er werken. Ik ga er nu graag een keer heen als bezoeker.) 


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Random thoughts na het zien van #zwartalsroet

Heb, nadat iedereen het al heeft gezien, alsnog Zwart als Roet, de roemruchte docu van Sunny Bergman gekeken. En de reacties erop gelezen. En heb nu some random thoughts to share. Echt, absoluut rando

Yorumlar


bottom of page