top of page
  • Foto van schrijverGisèle Mambre

In de Oostendse voetsporen van Marvin Gaye

‘And when I get that feeling, I want sexual healing. Sexual healing, oh baby. Makes me feel so fine.’ Ik vond dit maar een bizar liedtekstje om te zingen als 12-jarig meisje, maar toch, als Sexual Healing van Marvin Gaye op de radio klonk, deed ik uit volle borst mee. Geen idee waar ik het over had, want obviously hield ik me op die leeftijd niet erg bezig met wat voor seksuele handeling dan ook laat staan met de eruit vloeiende healing. Echt leuk vond ik het nummer ook niet eens. Vond de stem van de man eigenlijk gewoon lelijk (oh, onwetende ik) en de clip bij het liedje eigenlijk gewoon heel stom. Maar ik zong mee. Want het was op de radio. En als het op de radio was, dan was het goed. Aldus mijn meisje van 12 logica.

Tien jaar later, in mijn soul-periode, draai ik een of andere obscure compilatie-cd met de greatest hits van Marvin Gaye helemaal grijs. Maar bij Sexual Healing deed ik toch even skippen. Want ondanks dat het zijn grootste hit was, mij gaf het nog steeds gewoon de creeps. Ook als 22-jarige. Toen ik wel aan seks…afijn, je begrijpt.

Dat ik 30 jaar later opgewonden door de straten van Oostende  loop met een iPod in de hand en een koptelefoon op om te ontdekken op welk adres de man dit gedrocht van een nummer deze hit heeft geschreven laat zich dan ook niet verklaren. Ik hou het op: Marvin was een grootheid, gaf ons veel briljante nummers en 1 rukliedje. Ik neem hem dat ene rukliedje niet kwalijk en volg gewoon zijn voetsporen. Let’s get in on. 


Tot eind augustus kun je de Midnight Love Tour lopen. Een audiovisuele wandeling door de Oostende van Marvin Gaye en zijn entourage. 

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Flanders is a festival

Of ik mee wil doen aan de grootste festivalblogreis ter wereld? Duh, natuurlijk wil ik dat. Of het echt de grootste blogreis ever is, geen idee. Mij maakt het niet uit, want ze hadden me bij ‘festival

Comments


bottom of page